Ανήκουστες οι δηλώσεις του Κ. Καραμανλή ότι τα ΜΜΜ δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Να πάψει ΑΜΕΣΑ ο επικίνδυνος συνωστισμός σε οχήματα και στάσεις!

Σοκ και αποτροπιασμό μας προκάλεσε η τοποθέτηση του Υπουργού Μεταφορών Κ. Καραμανλή στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» το περασμένο Σάββατο που ισχυρίστηκε ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του Κορωνοϊού.

Την ώρα που ο ίδιος και η κυβέρνηση που εκπροσωπεί είναι ολοφάνερο πως έχουν χάσει κάθε δυνατότητα ελέγχου της εξάπλωσης του ιού, την ώρα που οι νεκροί είναι εκατοντάδες μέσα σε λίγες μέρες και το σύστημα υγείας καταρρέει, τολμάνε να ισχυρίζονται ότι ο συνωστισμός στα ΜΜΜ είναι ασφαλής. Οι επικίνδυνες συνθήκες συνωστισμού που καταγγέλλουμε συνεχώς οι επιβάτες στα ΜΜΜ είναι κατά τον κο Υπουργό υπερβολικές ή ανυπόστατες.

Γι’ αυτό, άραγε, δίνεται η πρωτοφανής οδηγία σε υπαλλήλους του ΟΑΣΑ να επιπλήττουν επιβάτες που τραβούν φωτογραφίες από τις τεράστιες αναμονές στο μετρό και να απαιτούν από αυτούς να σβήσουν τις εικόνες;

Γι’ αυτό κόβονται ατομικά πρόστιμα σε οδηγούς της ΟΣΥ για υπέρβαση του ορίου επιβατών στα λεωφορεία, όπως δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα; Γι’ αυτό καλούνται οι εργαζόμενοι του μετρό να μην προβαίνουν σε «οποιαδήποτε δημόσια αναφορά σε πληροφορίες, υποθέσεις ή στις συνθήκες λειτουργίας της επιχείρησης»;

Είναι δυνατόν η πραγματικότητα να κρυφτεί με ψέματα και απειλές; Ή μήπως οι 350 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ που μπήκαν σε καραντίνα δε αποτελούν από μόνοι τους κραυγαλέα απόδειξη για την άθλια κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς; Η πολιτική που κλείνει τα μάτια και τα αφτιά στο πρόβλημα σε αυτές τις συνθήκες είναι εγκληματική.

Γι’ αυτό και καλούμε τους ίδιους τους εργαζόμενους στα μέσα, αλλά και κάθε εργαζόμενο συμπολίτη μας να υψώσει τη φωνή του μέσα από τη συμμετοχή στην απεργία στις 26 Νοεμβρίου ενάντια σε αυτή την άθλια κατάσταση. Όσο για τους προκατόχους και όλους εκείνους που συνέβαλλαν επί ημερών τους στη χειροτέρευση των συνθηκών μετακίνησης, είναι τουλάχιστον προκλητικό να παριστάνουν τώρα τους σωτήρες.

Τα ψέματα και οι επικλήσεις σε επιστημονικές μελέτες που ισχυρίζονται ότι ο ιός δε μεταδίδεται στα ΜΜΜ προσβάλλουν κατάφωρα τη νοημοσύνη μας. Ήδη η πόλη του ΟΑΣΘ πληρώνει βαρύ το τίμημα. Απαιτούμε να αλλάξει εδώ και ΤΩΡΑ η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η απεργία της 26ης Νοέμβριου ας γίνει εφαλτήριο για να ακουστούν τα αυτονόητα αιτήματα που αφορούν ζωτικής σημασίας δικαιώματά μας όπως η ασφαλής συγκοινωνία. Κυβέρνηση και ΟΑΣΘ να αγοράσουν ΤΩΡΑ καινούργια λεωφορεία

ΟΧΙ στον επικίνδυνο συνωστισμό σε οχήματα και στάσεις

Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε όλες τις γραμμές των λεωφορείων και του μετρό στην πρωτεύουσα

Μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους

Δωρεάν και πλήρη μέσα προστασίας για όλους τους επιβάτες

Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους και τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας

Να σταματήσει η παραχώρηση γραμμών στα ΚΤΕΛ

Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το