Στις 16 Νοέμβρη ξεκινά η δίκη στο Εφετείο των 11 αγωνιστών από την Τουρκία, στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Το ελληνικό δικαστικό σύστημα εκτελώντας τις εντολές της κυβέρνησης της ΝΔ επέβαλε την εξωφρενική και παράλληλα ακραία προκλητική – για το δημοκρατικό αίσθημα – ποινή φυλάκισης 333 χρόνων συνολικά και για τους 11 αγωνιστές. Οι Τούρκοι αγωνιστές βρίσκονται δέσμιοι στις φυλακές με την κατηγορία της «τρομοκρατίας», υπό τις επιταγές των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών καθώς και την απαίτηση του AKP, κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, καθώς και των εντολών της κυβέρνησης της ΝΔ. Τον Ιούλιο του 2021 καταδικάστηκαν με μια εκδικητική πολιτική απόφαση με την πρωτοφανή ποινή των 333 χρόνων, 30 χρόνια για τον καθένα, στη βάση της συλλογικής ευθύνης. Στους αγωνιστές πολιτικούς πρόσφυγες δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ούτε καν αυτό της μετεφηβικής ηλικίας, ενώ απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις των κατηγορουμένων.
Το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας σε αγαστή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση υπό την μπαγκέτα των ΗΠΑ – ΕΕ φόρτωσε με ανυπόστατες κατηγορίες τους αγωνιστές, για τον αντιιμπεριαλιστικό και αντιφασιστικό αγώνα που διεξάγουν, για την αδιάκοπη πάλη τους για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με μεγάλους αγώνες και θυσίες. Ενδεικτικό της αυταρχικής και εκδικητικής στάσης της κυβέρνησης και της ελληνικής δικαιοσύνης είναι η πρωτοφανής, άγρια και αναίτια επίθεση και ο ξυλοδαρμός που δέχθηκαν μέσα στη δικαστική αίθουσα από τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής τη δεύτερη ημέρα της δίκης. Αυτή η απόφαση των δικαστικών αρχών αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων διώξεων αγωνιστών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ίδια την ΕΕ. Αυτή είναι η αντιμετώπιση που επιφυλάσσει η ντόπια αντίδραση σε όσους μάχονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό, σε όσους υπερασπίζονται με τον αγώνα τους τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες.
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους 11 αγωνιστές από την Τουρκία. Απαιτούμε να ικανοποιηθούν άμεσα όλα τα αιτήματά τους για δίκαιη δίκη, να αφεθούν ελεύθεροι και να απαλλαχτούν από κάθε ανυπόστατη κατηγορία.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το