ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ø Καταγγέλλουμε την Κατάργηση του Τμήματος των Ηλεκτρολόγων στη Γ΄ Τάξη του ΕΠΑΛ των Μοιρών.

Ø Διεκδικούμε την άμεση ανάκληση της αντιδραστικής απόφασης, την επαναλειτουργία του τμήματος και την κατοχύρωση του αναφαίρετου δικαιώματος της φοίτησης των μαθητών μας στην ειδικότητα που επέλεξαν και στο ΕΠΑΛ που φοιτούν.

Ø Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη, αυταρχική και προκλητικά αντιδραστική τη στάση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης που…απαίτησε (!) να…αλλάξουν ειδικότητα οι μαθητές (!) ή να μεταφερθούν στην πόλη του Ηρακλείου..

Ø Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των μαθητών μας, των γονιών τους και των εκπαιδευτικών.

Συνάδελφοι, το ΥΠΕΠΘ επιβεβαίωσε, με μια πρόσφατη απόφασή του -για πολλοστή φορά και με τον πιο αυταρχικό και αντιδραστικό τρόπο- ποια συμφέροντα υπηρετεί και πώς αντιμετωπίζει τις στοιχειώδεις ανάγκες μόρφωσης των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, τα οποία εξωθεί στο μορφωτικό και κοινωνικό περιθώριο.

Συγκεκριμένα, ενώ ο υπουργός της παιδείας και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης δήλωναν, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ότι ..έγιναν οι απαιτούμενες προσλήψεις αναπληρωτών και ότι τα σχολεία λειτουργούν ομαλά(!), το ΕΠΑΛ των Μοιρών( πενήντα χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου) που καλύπτει τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών όλης της δύσβατης ζώνης στη νότια πλευρά του Ψηλορείτη, όχι μόνο υπολειτουργεί, αλλά οδηγείται στη διάλυση. Γιατί , λόγω της δραματικής έλλειψης διδακτικού προσωπικού, πολλά τμήματα του σχολείου αυτού λειτουργούν με ημερήσιο πρόγραμμα μιας(1) ώρας(!), ενώ συγχρόνως τα παιδιά της Γ’ Τάξης του τμήματος των Ηλεκτρολόγων καταδικάζονται στη στέρηση του αναφαίρετου δικαιώματος της ολοκλήρωσης της ειδίκευσής τους και της αποφοίτησής τους.Γιατί η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να…ΚΛΕΙΣΕΙ(!) το τμήμα, ενώ ο αριθμός των μαθητών της ειδικότητας αυτής προβλέπεται και από αυτόν ακόμα το δικό της αντιλαϊκό νόμο.

Είναι προφανές πλέον ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν επιδιώκει ούτε την τήρηση των προσχημάτων στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων της απομόρφωσης των λαϊκών στρωμάτων, την οποία επιτάσσουν ο ΣΕΒ, ο ΟΟΣΑ , οι αντιδραστικές συνθήκες της ΕΕ και γενικώς οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, απορρίπτοντας ακόμη και τις θεμελιώδεις μορφωτικές αξιώσεις των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Για το λόγο αυτό, ο πολιτικός εκπρόσωπός της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας στην Κρήτη και πολιτικός προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης δηλώνει με κυνισμό και προκλητική αναλγησία στους γονείς των παιδιών, που εκδιώκονται κακήν κακώς από το σχολείο τους τη χρονιά μάλιστα της αποφοίτησής τους, τα εξής:«να αλλάξουν τα παιδιά σας ειδικότητα ή να μεταφερθούν στο Ηράκλειο»(!).

Ο αυταρχισμός και η προκλητική αδιαφορία του κυβερνητικού εκπροσώπου απέναντι στην αγωνία και το δίκαιο αίτημα των γονέων αποτυπώνει παραστατικά τον αντιδραστικό χαρακτήρα της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής,μιας πολιτικής που, κατά την προεκλογική περίοδο, προβλήθηκε παραπλανητικά ως τάχα φιλολαϊκή, για να παγιδεύσει τη λαϊκή συνείδηση. Τώρα όμως, από τους θώκους της εξουσίας, αποδεικνύει περίτρανα τον πραγματικό της στόχο, που είναι η προσήλωση στην υπηρέτηση των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της , ενάντια στον «εχθρό λαό».

Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ-Κεφαλαίου καταδείξαμε την αντίθεσή μας και στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση την Παρασκευή(28/09), την οποία αποφάσισαν από κοινού τα εκπαιδευτικά σωματεία και στην οποία συμμετείχαν μαχητικά αρκετοί γονείς των πληττόμενων μαθητών , διεκδικώντας, με ανυποχώρητη διάθεση, την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους και δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν την πάλη τους, μαζί με τους μαθητές , το γονεϊκό κίνημα και τους εκπαιδευτικούς, μέχρι τη δικαίωσή τους.

Συμμετέχοντας σε αυτόν τον αγώνα και υπερασπιζόμενοι το αδιαπραγμάτευτο και αυτονόητο αίτημα των μαθητών μας να ολοκληρώσουν την ειδίκευσή τους στο σχολείο τους, το ΕΠΑΛ των Μοιρών, καλούμε Το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε να υποστηρίξει τη δίκαιη διεκδίκηση των μαθητών μας και των γονιών τους και να συνδιοργανώσει τον αγώνα για την υλοποίησή της με όλες τις εμπλεκόμενες συλλογικότητες του γονεϊκού, μαθητικού και εκπαιδευτικού κινήματος. Γιατί μόνο ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΡΥΣΕΙ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ που επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη στήριξη όλων των κομμάτων του κεφαλαίου (ΝΔ-ΚΙΝΑ-ΠΑΣΟΚ- Κεντρώοι-Ποτάμι κλπ) και με την υπόδειξη των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων(ΕΕ-Δ.Ν.Τ-Ν.Α.Τ.Ο ).

· Καμία υποχώρηση μέχρι τη δικαίωση του αγώνα μας.

· Να φοιτήσουν οι μαθητές μας στο τμήμα της ειδίκευσης τους στο ΕΠΑΛ των Μοιρών

· Να εγκριθούν όλα τα τμήματα των σχολείων και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ που καταργήθηκαν με τον παραπλανητικό χαρακτηρισμό «ολιγομελή»

· Κάτω η πολιτική της πείνας-αμορφωσιάς και ανεργίας που επιβάλλει η Κυβέρνηση-ΕΕ-Δ.Σ.-Ολιγαρχία

· Οι λαϊκοί αγώνες μπορούν να νικήσουν.

· Τα λαϊκά δικαιώματα στη μόρφωση και τη δουλεία είναι αδιαπραγμάτευτα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το