Χρήστος Κάτσικας* – Μάκης Μαυρέλης*

Εξώδικο γονέα σε διευθυντή σχολείου – Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι σάκοι του μποξ

Άρχισαν τα όργανα! Κηδεμόνας έστειλε εξώδικο σε διευθύντρια σχολείου της περιοχής μας! Ο λόγος; Αν εξαναγκαστούν τα παιδιά του να φορέσουν μάσκα στο σχολείο!

Νομίζουμε ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει.

Από τη μια η απειλητική στάση και συμπεριφορά της Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας σε διευθύντρια σχολείου της Καλλιθέας στην περίπτωση του εκπαιδευτικού που μολύνθηκε από τον ιό.

Από την άλλη αγωγή και απειλές σε άλλη διευθύντρια σχολείου και πάλι της Καλλιθέας από γονιό που δεν θέλει να φοράει μάσκα το παιδί του.

Θέλουμε να επισημάνουμε σε όλους τους εκπαιδευτικούς, διευθυντές και καθηγητές πως τα «επεισόδια» αυτά τους αφορούν όλους και δεν αφορούν μόνο τους συγκεκριμένους διευθυντές. Σε όλους μπορούν να συμβούν και σαν συλλογικότητα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Το σωματείο, η ΕΛΜΕ, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών και οι αιρετοί μαζί, από κοινού, όλοι για έναν και ο ένας για τον άλλο, πρέπει να αντιμετωπίσουν την «ατομική ευθύνη» του ΥΠΑΙΘ, δηλαδή την προσπάθεια να τους χρεώσει τα κρούσματα και τη διασπορά, όσο και τις συμπεριφορές γονέων που στρέφονται εναντίον εκπαιδευτικών που απλά ακολουθούν τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ.

 Θέλουμε να πούμε στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και σε κάθε γονέα πως οι διευθυντές των σχολείων και οι καθηγητές δεν θα γίνουν ο σάκος του μποξ ούτε της αντιεκπαιδευτικής και αντιπαιδαγωγικής και επικίνδυνης πολιτικής του ΥΠΑΙΘ αλλά ούτε και της πρακτικής γονέων να στρέφουν τα πυρά τους όχι στην πολιτική του υπουργείου παιδείας αλλά στον εκπαιδευτικό του παιδιού τους.

Και δηλώνουμε ότι τα 25αρια τμήματα και τις μάσκες και ότι αυτό συνεπάγεται δεν το καθορίζουν ούτε οι καθηγητές, ούτε οι διευθυντές των σχολείων αλλά το ΥΠΑΙΘ.

Οφείλουν οι διευθύνσεις εκπαίδευσης  να καλύψουν νομικά τους εκπαιδευτικούς σε κάθε παρόμοια ενέργεια γονέα και το Υπουργείο Παιδείας να στείλει σαφείς γραπτές οδηγίες για τα θέματα αυτά και να αναλάβει και την ευθύνη των οδηγιών του.

Κυρίως όμως, έχοντας την εκπαιδευτική και παιδαγωγική ευθύνη και την αγωνία για τη μόρφωση και την ασφάλεια των μαθητών  καθώς και για την ασφάλεια τη δική τους οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν αραίωση των τμημάτων, δωρεάν προληπτικά τεστ, προσλήψεις αναπληρωτών και προσωπικού καθαριότητας και προστασία των ευπαθών ομάδων των συναδέλφων τους.

Και σε αυτή τη διεκδίκηση πρέπει να βάλουν πλάτη και οι γονείς και οι μαθητές με το μοναδικό αίτημα που ενώνει: 15αρια τμήματα, προσλήψεις αναπληρωτών και προσωπικού καθαριότητας, προληπτικά τεστ για όλους!

* Αιρετοί εκπρόσωποι των καθηγητών στο ΠΥΣΔΕ της Δ΄ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Παρέμβασης στις ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου και Νότιας Αθήνας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το