Ένα μεγάλο γκράφιτι προς τιμήν των τριών μελών των Grup Yorum που θυσιάστηκαν στον αγώνα για την ελευθερία έκφρασης και δράσης.

Ένα τεράστιο γκράφιτι προς τιμήν του συγκροτήματος Grup Yorum, τα μέλη του οποίου βιώνουν σκληρές διώξεις και φυλακίσεις στην Τουρκία, δημιουργήθηκε στην οδό Α. Μεταξά στα Εξάρχεια.

Το γκράφιτι εικονίζει τα τρία μέλη του συγκροτήματος που έχασαν πρόσφατα τις ζωές τους, την Ελίν Μπόλεκ, τον Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ και το Μουσταφά Κοτσάκ. Οι τρεις αγωνιστές του επαναστατικού συγκροτήματος θυσιάστηκαν στον αγώνα για την ελευθερία έκφρασης και δράσης.

Το συγκρότημα μετράει 35 χρόνια ζωής, 23 άλμπουμ και μία ταινία, με εμφανίσεις σε Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία, Αυστραλία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία κ.ά., ενώ έχει μπει αρκετές φορές στο στόχαστρο των τουρκικών διωκτικών αρχών και του ίδιου του Ερντογάν εξαιτίας του περιεχομένου των κομματιών του.

Τα μέλη της μπάντας έχουν χαρακτηριστεί συνεργάτες της οργάνωσης DHKP-C, μία κατηγορία που τους ενέταξε στην περίφημη «λίστα υποστηρικτών τρομοκρατίας» του Ερντογάν, κάτι που οι Grup Yorum αρνούνται πεισματικά.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το