Ενώπιον του εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες οδηγήθηκε λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση σύλληψης του γνωστού τηλεπαρουσιαστή, Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος, πλέον κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μαζί με τους άλλους τρεις συλληφθέντες ποινικούς.

Παράλληλα, ο ίδιος κατηγορείται και για ηθική αυτουργία για τις δύο επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σπίτι του, οι οποίες, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, θεωρούνται σκηνοθετημένες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης «δένεται» από επικοινωνίες που είχε ο Φουρθιώτης με τους συλληφθέντες ποινικούς, μέσω γραπτών μηνυμάτων. Μία από τις επικοινωνίες ήταν λίγο καιρό πριν την επίθεση στο σπίτι του με πυροβολισμούς.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σε λίγη ώρα στον εισαγγελέα για να απολογηθούν και να καταρτιστεί το κατηγορητήριο.

Νωρίτερα σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη και μέσα στην ημέρα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Λίγες ώρες πριν, σήμερα το πρωί

Συνελήφθη τελικά ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης ο οποίος είχε προσαχθεί την Μ. Τρίτη στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αθηνών. Εντός της ημέρας θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα ενώ παράλληλα συντάσσεται και το κατηγορητήριο εναντίον του.

Ο γνωστός παρουσιαστής πέρασε όλη τη νύχτα στο τμήμα Εκβιαστών της ΓΑΔΑ ενώ οι αρχές κάνουν φύλλο και φτερό τους προσωπικούς υπολογιστές που κατέσχεσαν από το σπίτι του καθώς επίσης και τις τηλεφωνικές του συνομιλίες.

Παράλληλα, στην ΓΑΔΑ προσήχθησαν χθες δυο ακόμη άνθρωποι της νύχτας που ερευνάται η σχέση τους με τον Φουρθιώτη. Πρόκειται, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, για ανθρώπους  με πλούσιο βιογραφικό από εκβιασμούς σε μαγαζιά, «μπραβιλίκια», εκφοβισμούς σε πρόσωπα κατόπιν παραγγελίας.

Οι αρχές πραγματοποίησαν την Μ. Τρίτη έρευνα στο σπίτι και το γραφείο του παρουσιαστή. Από την έρευνα προκύπτει μέχρι στιγμής ότι τα σημάδια στους κάλυκες από το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στους πυροβολισμούς κατά του σπιτιού του Φουρθιώτη στις 17 Απριλίου ταιριάζουν με αυτά στους κάλυκες που βρέθηκαν μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην οδό Θησέως στην Νέα Ερυθραία που πήγαν να ελέγξουν μια περίεργη μηχανή. Σημειώνεται ότι σε έναν από τους δράστες της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών στην Νέα Ερυθραία, έπεσε ένα σακίδιο και έτσι ταυτοποιήθηκε το DNA του. Με αυτό τον τρόπο έφτασαν οι αστυνομικοί στον έναν από τους δυο δράστες.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται λίγες μέρες μετά τις δημόσιες καταγγελίες του Βαξεβάνη ο οποίος κατήγγειλε ότι στις 6 Απριλίου (τρεις ημέρες πριν τη δολοφονία Γ. Καραϊβάζ) κάποιο πρόσωπο τον είχε ενημερώσει, παρουσία του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη, πως ο Φουρθιώτης αναζητούσε στο χώρο της νύχτας εκτελεστές για να πυροβολήσουν το σπίτι του προκειμένου να δικαιολογήσει την αφαίρεση της αστυνομικής του φρουράς και επίσης και να «χτυπήσουν» δύο δημοσιογράφους, εκ των οποίων ο ένας ο Κ. Βαξεβάνης. Πληροφορίες τις οποίες ο Κώστας Βαξεβάνης επιβεβαίωσε και ενόρκως καταθέτοντας στο τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής το βράδυ της Δευτέρας 26 Απριλίου.

Ποιοι είναι οι δύο εκτελεστές των συμβολαίων Φουρθιώτη

Όσον αφορά τους εκτελεστές των σχεδίων του Μένιου Φουρθιώτη πρόκειται για τον Γ.Π. και τον Γ.Σ., ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν δράσει σε πολλές παρόμοιες περιστάσεις σαν ομάδα, ενώ ο πρώτος έχει -σύμφωνα με πηγές της Ασφάλειας- και «στενές» σχέσεις με επιχειρηματία με τον οποίο συνεργάζεται ο Μένιος Φουρθιώτης

Και οι δύο προσήχθησαν χθες στη ΓΑΔΑ για να ανακριθούν από το τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αθηνών.

Δείτε και αυτό:

Ποιος θυμάται το «Δωράκι» του Πέτσα στον Μένιο Φουρθιώτη; Με μόλις δύο αναρτήσεις πήρε κρατική χρηματοδότηση για το «Μένουμε σπίτι»

«Δωράκι» του Πέτσα στον Μένιο Φουρθιώτη! Με μόλις δύο αναρτήσεις πήρε κρατική χρηματοδότηση για το «Μένουμε σπίτι»

Θυμίζουμε ότι στη λίστα χρηματοδότησης που είχε δημοσιεύσει ο υφυπουργός Πέτσας συμπεριλαμβάνονταν μια σειρά από άγνωστες ιστοσελίδες, ορισμένες εκ των οποίων ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτες, καθώς δεν λειτουργούσαν καν! Άλλες πάλι δεν ήταν ειδησεογραφικές, ενώ αίσθηση είχε προκαλέσει και η ύπαρξη blog το οποίο φαινόταν να έχει δημιουργηθεί μόνο και μόνο για να λάβει την κρατική επιχορήγηση, καθώς δεν είχε παρά μόλις δύο αναρτήσεις… Το επίμαχο blog, μάλιστα, φέρεται ότι ανήκε στον Μένιο Φουρθιώτη.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το