Να μην περάσει ο φασισμός της Λεπέν στη Γαλλία. Να μην περάσει και ο καθημερινός φασισμός των funds και των κορακιών στην Ελλάδα. Αυτός που ξεσπιτώνει αδύναμους ανθρώπους, ακόμα και ανάπηρους όπως η Διονυσία.

Η Διονυσία είναι ΑμεΑ, είναι σημαντική αθλήτρια, είναι αγωνίστρια, αλλά σήμερα τα κοράκια, τα funds και οι τράπεζες προσπάθησαν την πετάξουν έξω από το μικρό της διαμέρισμα σ’ ένα στενό της Ελευσίνας μαζί με την οικογένειά της.  

Οι φορείς της περιοχής, οι κάτοικοι της γειτονιάς, ο ομοσπονδιακός προπονητής στίβου Γιώργος Πομάσκι βγάζουν φωνή και ζητούν από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει το δικαίωμα μιας τετραμελούς οικογένειας να έχει σπίτι, να την προστατεύσει από τα αρπακτικά που δεν ορρωδούν προ ουδενός ακόμα και μπροστά σε μία ΑμεΑ.

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Πομάσκι, με αφορμή την προσπάθεια έξωσης, αναφέρει:

«Από την μια, μεγάλα λόγια για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, ακόμη μεγαλύτερα για τους αθλητές ΑμεΑ και από την άλλη πετάμε έξω απ’ το σπίτι της μια διακεκριμένη αθλήτρια που έχει τιμήσει αρκετές φορές τα χρώματα της χώρας της  στο αγώνισμα της.  Ωραία.  Ποιος θα πάει την επόμενη φορά στο αεροδρόμιο για φωτογραφίες;  Τι θα  ευχηθεί σε μια άστεγη κοπέλα; Αντί να στηρίζουμε τους αθλητές μας, ιδιαίτερα τα ΑμεΑ, τους βάζουμε κι εμπόδια. Εδώ και τώρα να σταματήσει η έξωση της Διονυσίας και της οικογένειας της στην Ελευσίνα».

*Η φωτογραφία από την πόρτα του σπιτιού της Ιωάννας Κολοβού

πηγή: artinews.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το