Φωτορεπορτάζ από τη μουσική – καλλιτεχνική διαμαρτυρία που διοργάνωσε χθες Πέμπτη 28 Νοέμβρη η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής, μετά τις κινητοποιήσεις και τις μουσικές – καλλιτεχνικές διαμαρτυρίες στο Ηράκλειο, τα Χανιά, τη Λάρισα, την Καρδίτσα, τις Σέρρες, την Πρέβεζα και τη Θεσσαλονίκη.

Για τα αιτήματά τους οι μαθητές και γονείς των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων είχαν ενημερώσει με υπόμνημα την 1η Νοεμβρίου 2019 την υφυπουργό Παιδείας αρμόδια για θέματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο σχετικό τους Δελτίο Τύπου αναφέρουν: 

Οι μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων Αττικής, διεκδικούμε από το Υπουργείο Παιδείας και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Ζητάμε:

  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε μουσικά, καλλιτεχνικά μαθήματα και μαθήματα γενικής παιδείας. Άμεση πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • Συγγραφή και δωρεάν διανομή εγχειριδίων μελέτης για τα καλλιτεχνικά και τα μουσικά μαθήματα.
  • Μείωση των χιλιομετρικών περιορισμών στα 1.500 μέτρα για όλους τους μαθητές.
  • Επαρκείς κτιριακές εγκαταστάσεις για όλα τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού και της υλικοτεχνικής υποδομής για τη σωστή λειτουργία των καλλιτεχνικών και μουσικών σχολείων.
  • Ενεργοποίηση των ΥΑ Γ2/7323/08-12-1997 και ΥΑ Γ2/7324/08-12-1997. Διενέργεια εξετάσεων για τη χορήγηση τίτλου ειδικότητας.
  • Πιστοποίηση του επιπέδου σπουδών των αποφοίτων στα αντικείμενα μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.
  • Καθορισμό συγκεκριμένης εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στα τμήματα μουσικών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύνδεση των αντικειμένων τα οποία διδάσκονται στα καλλιτεχνικά σχολεία με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Συντονιστική Επιτροπή  Μουσικών και Καλλιτεχνικών  Σχολείων Αττικής

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το