Τραυματισμό φοιτήτριας και αναίτιες προσαγωγές φοιτητών καταγγέλλει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σχετικά με τη χθεσινή επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στην Πολυτεχνειούπολη, όπου τις πρωινές ώρες της Πέμπτης εκκενώθηκε κατειλημμένος χώρος στη Σχολή Χημικών Μηχανικών που τελούσε υπό κατάληψη για δύο δεκαετίες.

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ εισέβαλαν από νωρίς το πρωί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, εκκενώνοντας αρχικά μία κατάληψη εντός του κτιρίου των Χημικών Μηχανικών. Το μεσημέρι επέστρεψαν ισχυρότεροι και προχώρησαν σε μπαράζ προσαγωγών φοιτητών που είτε βρίσκονταν στα παγκάκια του campus πίνοντας καφέ, είτε είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομοκρατία στη σχολή.

Ήδη από το μεσημέρι υπήρχαν αναφορές για τραυματισμό φοιτήτριας, κάτι που επιβεβαιώνει όπως φαίνεται και ο Σύλλογος, καταλήγοντας στα εξής:

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση στους φοιτητές που βρίσκονταν στους χώρους ΕΜΠ. Η κυβέρνηση επιλέγει να στήσει σκηνικό για την επαναφορά της πανεπιστημιακής αστυνομίας που οι εργαζόμενοι μαζί με τους φοιτητές την έδιωξαν με τους αγώνες τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το μεσημέρι η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές, την ώρα που σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας αστυνομικός χτύπησε και τραυμάτισε μία φοιτήτρια, ενώ η νεαρή μετέβαινε προς τη σχολή της για να δώσει μάθημα στα πλαίσια της εξεταστικής.

Σήμερα 31 Αυγούστου η ΕΛ.ΑΣ., με δυνάμεις ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ εισέβαλλαν στο Ε.Μ.Π. επικαλούμενοι «αστυνομική επιχείρηση», προχώρησαν σε αναίτιες προσαγωγές φοιτητών σε ανοιχτούς χώρους, σε κυλικεία ακόμα και στις εισόδους των σχολών που φοιτητές τελείωναν μαθήματα της εξεταστικής τους, τη στιγμή μάλιστα που το Πολυτεχνείο έχει ανοίξει και είναι γεμάτο από κόσμο.

Από την επίθεση τραυματίστηκε φοιτήτρια που πήγαινε στη σχολή της για να δώσει μάθημα. Την παρέσυρε μηχανή της ομάδας ΔΕΛΤΑ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι. Πολλά από τα άτομα που έχουν προσαχθεί είναι φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες που έτυχε να βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ζητά να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι φοιτητές μας που προσήχθησαν αναίτια!

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση στους φοιτητές που βρίσκονταν στους χώρους ΕΜΠ. Η κυβέρνηση επιλέγει να στήσει σκηνικό για την επαναφορά της πανεπιστημιακής αστυνομίας που οι εργαζόμενοι μαζί με τους φοιτητές την έδιωξαν με τους αγώνες τους.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το