Σοβαρό ατύχημα συνέβη σήμερα στο «Σαονησος», στο λιμάνι της Φολέγανδρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το επιβατηγό-οχηματαγωγό προσέκρουσε σε βραχώδες σημείο στο βορειοανατολικό άκρο της εισόδου στο λιμάνι (όπου βρίσκεται ο φανός ναυσιπλοΐας), κατά τον κατάπλου του σε αυτό.

Στη συνέχεια, ο πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι, όπου αποβιβάστηκαν οι 24 επιβάτες του. Δύο από τους επιβάτες όπως και τρία άτομα από το 29μελες πλήρωμα (με ειδικότητες Γ’ μηχανικός, δόκιμος μηχανής και ναύτης) διαπιστώθηκε πως τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φολέγανδρου για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Τρεις από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Θριάσειο Νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Σαντορίνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ ήταν το μοναδικό πλοίο που του επιτράπηκε εκτέλεση του δρομολογίου!!!

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ

Το πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι της Φολεγάνδρου ενώ στην περιοχή επικρατούσαν σφοδροί άνεμοι (8 μποφόρ) και έντονη θαλασσοταραχή.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Σύρο – Νάξο – Πάρο – Σίκινο – Φολέγανδρο – Θηρασιά – Θήρα – Ανάφη.

Το ίδιο πλοίο είχε αποτύχει προχθές να προσεγγίσει το ίδιο λιμάνι, με αποτέλεσμα την ματαίωση του δρομολογίου.

Το πλοίο ως γνωστόν εκτελεί άγονη γραμμή επιδοτούμενη από  το κράτος….

Είναι αξιοπερίεργο πώς οι αρμόδιες λιμενικές επέτρεψαν την εκτέλεση του δρομολογίου του πλοίου….

Μέλη του πληρώματος ανέφεραν στην ΠΕΝΕΝ ότι ήταν το μοναδικό πλοίο που του επιτράπηκε η εκτέλεση του δρομολογίου!!!

Ζητούμε από την τοπική Λιμενική αρχή να ελέγξει την νομιμότητα της οργανικής σύνθεσης καθώς επίσης να γίνει άμεσα ταυτοπροσωπία στο πλήρωμα.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, χωρίς έως τώρα να έχει γίνει γνωστό ποια είναι η κατάστασή τους.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ: Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι 3 τραυματισμένοι Ναυτεργάτες είναι: Ένας Ναύτης, ένας Γ’ Μηχανικός και ο Δόκιμος της Μηχανής.

Και οι τρεις έχουν σοβαρά κατάγματα στην σπονδυλική στήλη και στο κεφάλι.

Επίσης μικροτραυματισμοί υπήρξαν και σε άλλα μέλη του πληρώματος, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί η μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το