Απελπιστικές συνθήκες καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε γνωστή ακτοπλοϊκή εταιρεία, κάνοντας λόγο με επίσημο έγγραφο για ενοικιαζόμενα δωμάτια «τρώγλες» στα οποία στεγάζονται τα μέλη των πληρωμάτων.

Η ΠΕΝΕΝ εξέδωσε για το θέμα την παρακάτω ανακοίνωση:

«HIGHSPEED

Ενοικιαζόμενα δωμάτια–τρώγλες για το πλήρωμα στη Νάξο

Απαξίωση, προσβολή της αξιοπρέπειας και υποβάθμιση στην αναγκαία ξεκούραση των πληρωμάτων συνιστούν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διαμένουν στη Νάξο.

Ειδικότερα τα καταλύματα αποπνέουν μόνιμα δυσωδία, η οποία καθιστά αδύνατη την διαβίωση των πληρωμάτων, παρουσιάζονται κρούσματα να πέφτουν σοβάδες, ο εγκαταλελειμμένος κλιματισμός άλλοτε λειτουργεί και άλλοτε όχι, το ίδιο και ο θερμοσίφωνας, ενώ τα στρώματα είναι πολλών ετών και σε άθλια κατάσταση.

Αυτή είναι η εικόνα στα ενοικιαζόμενα δωμάτια την οποία βιώνουν καθημερινά δεκάδες μέλη του πληρώματος του προαναφερόμενου πλοίου.

Το πρόβλημα είναι γνωστό στη Ναυτιλιακή εταιρία Attica Group χωρίς ωστόσο να έχει κάνει το παραμικρό ώστε η κατάσταση να αλλάξει…

Επισημαίνουμε στην εταιρία ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δείξουμε την παραμικρή ανοχή για αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση.

Εάν η εταιρία δεν ενεργήσει άμεσα για την μετεγκατάσταση του πληρώματος σε ανθρώπινες συνθήκες, το πλήρωμα με απόφαση της ΠΕΝΕΝ δεν πρόκειται να συνεχίσει να μένει σε αυτές τις τρώγλες.

Η ευθύνη είναι στα χέρια των αρμόδιων της HellenicSeaways

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το