Πειθαρχική δίωξη εκπαιδευτικού στην Ξάνθη για αντιρατσιστικές αναρτήσεις

Δίωξη σε βάρος του Τζεμαλή Μηλιαζίμ,  αναπληρωτή εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής , μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης ξεκίνησε, με την μορφή της Προκαταρκτικής Εξέτασης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου, όπως επικαλείται, να διαπιστωθεί αν τέλεσε πειθαρχικό παράπτωμα εξαιτίας αναρτήσεων με αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο στο facebook στις αρχές Μαρτίου.

Η «κλήση για εξέταση» του Μηλιαζήμ τρεις ολόκληρους μήνες μετά την τέλεση του υποτιθέμενου πειθαρχικού παραπτώματος δημιουργεί ερωτηματικά για τα κίνητρα και την προέλευση της δίωξης.

Αυτό που ενοχλεί σχετικά με τον Τζεμαλή Μηλιαζήμ είναι ότι είναι αναπληρωτής εκπαιδευτικός που έχει πρωτοστατήσει σε όλους τους αγώνες των αναπληρωτών ειδικής αγωγής και του εκπαιδευτικού κινήματος συνολικά, και βέβαια ότι δραστηριοποιείται στους αντιρατσιστικούς αγώνες για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους τους ανθρώπους, παλεύοντας για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών. Για τη δράση του αυτή άλλωστε είχε στοχοποιηθεί και από ακροδεξιούς κύκλους που του είχαν επιτεθεί κατά τη διάρκεια αντίστοιχης δράσης και οι οποίοι καταδικάστηκαν αμετάκλητα.

Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός ήταν ένα από τα πρώτα θύματα οργανωμένης επίθεσης από τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής, το 2012 όταν μηχανοκίνητη πορεία τον είχε απομονώσει σε δρόμο της Ξάνθης και του προκάλεσε σοβαρές σωματικές βλάβες, επειδή κολλούσε αφίσες με αντιφασιστικό περιεχόμενο.

Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ συνέχισε να αγωνίζεται συντασσόμενος με τα πιο πρωτοπόρα κομμάτια του κλάδου των εκπαιδευτικών ενάντια στη χρήση καμερών στα σχολεία και συνολικά ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Έχει μακρόχρονη συνδικαλιστική παρουσία στον εκπαιδευτικό χώρο, ενώ υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης και –επανειλημμένα- αντιπρόσωπος του συλλόγου στις γενικές συνελεύσεις αντιπροσώπων της ΔΟΕ. Αντιλαμβανόμαστε  πως  ορισμένοι  κύκλοι δεν μπορούν να ανεχθούν ότι ένας εκπαιδευτικός από τη μειονότητα σηκώνει το ανάστημά του και αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους του.

Δεν είναι η μόνη περίπτωση στοχοποίησης της αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής δράσης το τελευταίο διάστημα.

Αξιοποιείται ο μπαμπούλας των ποινών για πειθάρχηση ολόκληρου του συνδικαλιστικού και εν γένει του εργατικού  κινήματος και της νεολαίας.

Η λογοκρισία και η τρομοκρατία των αγωνιστών δεν θα περάσουν.

Δεκάδες εκπαιδευτικοί φορείς καλούν  την Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος να να καταδικάσει απερίφραστα τις μεθοδεύσεις φίμωσης των  εργαζόμενων αγωνιστών κατά του ρατσισμού και  της μισαλλοδοξίας και να στηρίξει  συνδικαλιστικά και νομικά τον αγωνιστή εκπαιδευτικό για να σταματήσει άμεσα η δίωξη.

Please follow and like us: