Ανταπόκριση από Ρόδο

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας απ’ τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρόδο. Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία διαφημίζουν το πόσο καλά πάει ο τουρισμός και τη μεγάλη πληρότητα που εμφανίζουν τα ξενοδοχεία παρά την καταστροφή! Όμως, αυτά τα ξενοδοχεία δεν είναι τα ντουβάρια, αλλά οι εργαζόμενοι που δουλεύουν!

Αν παραβλέψουμε τους εξευτελιστικούς μισθούς που επικρατούν στην σεζόν και ιδιαίτερα στα μεγαλοξενοδοχεία-κάτεργα, αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι ένας εργαζόμενος δουλεύει και παράγει για δύο, καθώς δε βρίσκουν πολλούς πρόθυμους “σκλάβους”, αν παραβλέψουμε τις δύο δουλειές που κάνουν ταυτόχρονα πολλοί εργαζόμενοι για να τα “φέρουν βόλτα”, εδώ έχουμε και το εξωφρενικό ότι για τις ημέρες που τα ξενοδοχεία δε δούλευαν (22-07 έως 31-07) λόγω των πυρκαγιών η κυβέρνηση προβλέπει μηδέν αποζημίωση για τους εργαζόμενους!

Η εργοδοσία προφανώς όχι μόνο δεν πλήρωσε τους εργαζόμενούς της, αλλά τους επέβαλε και 8 επιπλέον ρεπό το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου! Αν κάνουμε την πρόσθεση μιλάμε για 18 χαμένα μεροκάματα (!) -πάνω από μισός μήνας δηλαδή- και προφανώς ισάριθμα ένσημα! Όσοι δουλεύουν σεζόν μπορούν να καταλάβουν πόσο πολύτιμα είναι αυτά τα χρήματα και αυτά τα ένσημα για ανθρώπους που πρέπει να ζήσουν αυτοί κι οι οικογένειες τους όλο τον χρόνο.

Αυτοί είναι οι καλοί επενδυτές που θέλει η κυβέρνηση και που λιβανίζουν τα ΜΜΕ. Έτσι γίνεται η ανάπτυξη, με την εκμετάλλευση και την απληρωσιά των εργαζομένων. Η κυβέρνηση οφείλει να προνοήσει για όλους αυτούς τους χιλιάδες πυρόπληκτους εργαζόμενους και η εργοδοσία να πληρώσει έστω και καθυστερημένα τους εργαζόμενους που στηρίζουν τα ντουβάρια τους! Οφείλει να κάνει τις σχετικές διαδικασίες, για να καταβληθούν τα αντίστοιχα ένσημα! Να μην λένε λοιπόν ότι δε βρίσκουν εργαζόμενους και να κατηγορούν τους νέους για τεμπέληδες όταν επιβάλλουν συνθήκες γαλέρας και μισθούς πείνας.

Να καταβληθούν κανονικά τα μεροκάματα τις ημέρες που τα ξενοδοχεία ήταν κλειστά λόγω πυρκαγιάς και τα αντίστοιχα ένσημα!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το