Την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη ξεκινούν οι εγγραφές και τα μαθήματα στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, στο νέο χώρο, ο οποίος βρίσκεται Γιατράκου 22 και Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Μεταξουργείο (5′ από το μετρό)

Το σχολείο λειτουργεί εδώ και 14 χρόνια και παρέχει δωρεάν εκμάθηση της ελληνικής, της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας σε ενήλικους μετανάστες, πρόσφυγες, αλλά και ντόπιους αναλφάβητους.

Πέρσι 700 μαθητές από πάρα πολλές χώρες του κόσμου, παρακολούθησαν μαθήματα στο σχολείο μας. Τα μαθήματα γίνονται την Κυριακή και απευθύνονται σε μαθητές αρχάριους, αλλά και πολύ προχωρημένους.

Επίσης το σχολείο μας προετοιμάζει όσους μαθητές επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις που διοργανώνονται μια φορά το χρόνο από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι εθελοντές είναι εκπαιδευτικοί, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών και οποιοσδήποτε θέλει να ενισχύσει την προσπάθεια του σχολείου.

Η ομάδα γραμματειακής υποστήριξης υποδέχεται τους μαθητές και τους εθελοντές.

Εκτός από τα μαθήματα, λειτουργεί ομάδα νομικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών, ενώ το σχολείο διοργανώνει επίσης πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων. Φέτος διοργανώνουμε την 12η Αντιρατσιστική Γιορτή, που θα γίνει στις 22 και 23 Σεπτέμβρη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256) με συναυλίες, συζητήσεις, προβολές, εκθέσεις, παιδότοπο, και διεθνή κουζίνα.

Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών δεν είναι κρατικός φορέας, δεν λαμβάνει οικονομική υποστήριξη από το κράτος ή την Ε.Ε. και στηρίζεται στην οικονομική ενίσχυση των φίλων του.

Όσοι εθελοντές ενδιαφέρονται να διδάξουν ή να συμβάλλουν στη γραμματεία μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο kyriakatiko@yahoo.gr ή στο 6974486368.

Η Συντονιστική Ομάδα του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, www.ksm.gr

Κίνηση “ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ”, www.kar.org.gr

tel-fax: 210-5130373, 6974363037

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το