Νέος Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ο Γκίκας Χαρδούβελης. Τον θυμάστε;

ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΓΚΙΚΑΣ
ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΓΚΙΚΑΣ  ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Την εκλογή του Γκίκα Χαρδούβελη στην θέση του Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας. Η τοποθέτηση θα ολοκληρωθεί στην Γενική Συνέλευση των μετόχων στο τέλος Ιουλίου.

Στο βιογραφικό του διαβάζουμε, ανάμεσα σε άλλα, τα παρακάτω: Ο κ. Χαρδούβελης είναι Ανεξάρτητος Σύμβουλος του Δ.Σ. της ΕΤΕ από τον Ιούλιο του 2019, ενώ κατέχει σημαντική εμπειρία σε τραπεζικά και χρηματοοικονομικά θέματα, έχει μακρά καριέρα στην οικονομική έρευνα, εμπειρία σε ανώτατες κυβερνητικές θέσεις και συνεχή επαφή με την επενδυτική κοινότητα, εντός και εκτός Ελλάδος. Εχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Χρηματιστηριακής, του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών, του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, καθώς και μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας.

Επίσης κατέχει τις θέσεις του Α΄ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΙΟΒΕ, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Anatolia College και του Multinational Finance Society, μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Cyprus International Institute of Management, ενώ είναι Καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Ερευνητικός Εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου.

Αυτό το θυμάται κανείς;

Αυτόν βάλανε πρόεδρο στην Εθνική Τράπεζα!!!

«Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα και εγώ, όπως φοβήθηκε η μισή Ελλάδα. Και εγώ, όπως και πολλοί Έλληνες, μετέφερα (στο εξωτερικό) κάποια από τα χρήματά μου, για να μπορώ να συντηρήσω τα παιδιά μου, φοβήθηκα πως μπορεί να καταρρεύσει η χώρα».

Γκίκας Χαρδούβελης (συν/ξη στο Star στις 9/3/15). Διευθυντής του οικονομικού γραφείου των πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη (2000-2004) και Λουκά Παπαδήμου (2011-12), υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά .

Please follow and like us: