Κάλεσμα του Μ-Λ ΚΚΕ

Στην αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, σήμερα Σάββατο 19 Φλεβάρη

Μπροστά στην παγκόσμια πολεμική υστερία που ξεσηκώνουν οι αμερικανονατοϊκοί ιμπεριαλιστές για επικείμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που προκαλεί απότομη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και σκοτεινιάζει το διεθνή ορίζοντα και με αφορμή τα 70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, σε αυτή τη μηχανή πολέμου και ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας, το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί στην αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική  συγκέντρωση, το Σάββατο 19 Φλεβάρη, 12:00, στο σταθμό Μετρό Ευαγγελισμός και διαδήλωση στην αμερικάνικη  πρεσβεία που καλούν οργανώσεις της Αριστεράς.

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, τη μηχανή του πολέμου και της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας

Στις 18 Φλεβάρη συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Με  την έκβαση του εμφυλίου πολέμου υπέρ των δυνάμεων της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και των ντόπιων στηριγμάτων της, η ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ θα επισφράγιζε με τον πιο ολοκληρωτικό τρόπο την ολόπλευρη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική εξάρτηση της χώρας από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τον υποτελή ρόλο της στους πολεμικούς σχεδιασμούς του. Πρόκειται για 70 χρόνια ένταξης στην πιο φονική πολεμική συμμαχία του μεταπολεμικού κόσμου, που όσο και αν η κυρίαρχη προπαγάνδα επιθυμεί να τα στολίσει με δημοκρατικές και ειρηνιστικές κορδέλες, ο ελληνικός λαός τα έχει πληρώσει με  βαρύ τίμημα αίματος.

Άλλωστε το ΝΑΤΟ αποτελεί σύμβολο του ολέθρου για όλους τους λαούς του πλανήτη. Κάτω από την μπαγκέτα του επικυριάρχου -όλα αυτά τα χρόνια- αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, ως στρατιωτικοπολιτικός βραχίονας της Δύσης, θα «προικίσει» την ανθρωπότητα με εκατομμύρια θύματα και ανείπωτη δυστυχία. Με κάθε είδους επεμβάσεις, με χούντες και αδίστακτες δικτατορίες, με βομβαρδισμούς και πολέμους θα γίνει το συνώνυμο της φρίκης μετά τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Από τις επεμβάσεις στον ευρωπαϊκό χώρο για την αποτροπή κάθε αριστερής και δημοκρατικής εξέλιξης, μέχρι τη Μέση Ανατολή, τη Β. Αφρική και την Νοτιοδυτική Ασία όπου χτυπήθηκαν βάναυσα οι λαοί που διεκδίκησαν την ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία τους, το ΝΑΤΟ σε ρόλο παγκόσμιου δεσμώτη, θα είναι πάντα ο αδίστακτος δολοφόνος, ο αποτροπέας κάθε προοδευτικής εξέλιξης στον πλανήτη.

Με τον ίδιο τρόπο που σήμερα παρεμβαίνει, για τα συμφέροντα πρώτα και κύρια του αμερικάνικου παράγοντα, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Με τον ίδιο τρόπο που υφαίνει τα άκρως επικίνδυνα για τους λαούς της Ευρώπης πολεμικά σενάρια στην Ουκρανία.  Στη χώρα που ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός δεκαετίες πριν έχει ορίσει ως κλειδί για την ασφυκτική περικύκλωση της Ρωσίας και που τώρα με καθημερινές πολεμικές ιαχές και με τη διαρκή δημιουργία εντάσεων και τη συσσώρευση νατοϊκών στρατιωτικών δυνάμεων, οδηγεί στη διαμόρφωση ενός εύθραυστου προπολεμικού κλίματος. Πίσω από τις επικλήσεις για την ειρήνη, στόχος πάντα ο ίδιος. Η επέκταση των εγκληματικών συμφερόντων και των σφαιρών επιρροής του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού κόντρα στο ρώσικο ιμπεριαλισμό που επανακάμπτει, και στον κινέζικο ιμπεριαλισμό που αμφισβητεί την παγκόσμια ηγεμονία του.  Σταθερά με την πιο σάπια προπαγάνδα και τις άθλιες προβοκάτσιες, τα αμερικανονατοϊκά επιτελεία μεθοδεύουν την υπονόμευση της ειρήνης και της φιλίας των λαών, στήνουν τα χαρακώματα και τα ικριώματα του μέλλοντος.

Όσο και αν το ντόπιο αστικό πολιτικό σύστημα και οι προπαγανδιστικοί του μηχανισμοί προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια και να παρουσιάσουν την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ ως εγγυητή της ασφάλειας, της δημοκρατίας και της ευημερίας, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει το αλυσόδεμα της χώρας στο νατοϊκό άρμα, με τα βάρβαρα μετεμφυλιακά χρόνια των φυλακών, εξοριών και εκτελεστικών αποσπασμάτων,  με τα 7 σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας, με την τουρκική κατοχή της μισής σχεδόν Κύπρου, με απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων, με μετατροπή τεράστιων περιοχών σε αμερικάνικο έδαφος και με μια τεράστια οικονομική αφαίμαξη. Μια οικονομική αφαίμαξη που -είτε άμεσα με τα δισ. που καταβάλλονται στα νατοϊκά ταμεία, είτε έμμεσα με τη μετατροπή της Ελλάδας σε βασικό πελάτη της νατοϊκής πολεμικής βιομηχανίας- αποτελεί μια σταθερή αιμορραγία του λαού σε όφελος πάντα των δυτικών «συμμάχων». Άλλωστε στα πλαίσια της εξάρτησης και της ένταξης στο ΝΑΤΟ, η χώρα βρέθηκε να πολεμάει και να μετράει νεκρούς για τα αμερικάνικα συμφέροντα στην… Κορέα, να συμμετέχει σε πολλά στρατιωτικά σχήματα εκτός συνόρων της και να προσφέρει γη και ύδωρ για χάρη κάθε νατοϊκής ή άλλης δυτικής πολεμικής επιχείρησης.

Η πολιτική της νατοϊκής ένταξης, της εξάρτησης και της υποτέλειας υπηρετήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) και ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο αμερικάνικο προγεφύρωμα στην περιοχή. Η Ελλάδα στην πραγματικότητα, σε έναν κάθετο άξονα που ξεκινάει από την Κρήτη, περνάει από τη Θεσσαλία και καταλήγει στην Αλεξανδρούπολη, με τη διαρκή ανάπτυξη και επέκταση των αμερικάνικων βάσεων και των συμφωνιών που τις συνοδεύουν, έχει μετατραπεί σε ένα αμερικάνικο τείχος και ορμητήριο που μόνο νέες τραγωδίες και όλεθρο υπόσχεται για τον ελληνικό λαό. Ειδικά στη φάση νέας όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και με δεδομένα τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή, όσο η Ελλάδα θα μετατρέπεται σε ένα απέραντο στρατόπεδο αμερικανο-νατοϊκών συμφερόντων, τόσο θα βαθαίνει η χρησιμότητα και η εμπλοκή της στους πολεμικούς τους σχεδιασμούς και ταυτόχρονα θα γίνεται στρατιωτικός στόχος.

Στο αφήγημα της κυρίαρχης τάξης και της προπαγάνδας της περί «ισχυρής Ελλάδας» που μέσα από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς διαρκώς δήθεν «αναβαθμίζει το ρόλο» της, σέρνονται και μια σειρά ρεφορμιστικών δυνάμεων που αναφέρονται στην αριστερά. Από το ΚΚΕ μέχρι και τις δυνάμεις του τροτσκισμού και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναπαράγοντας πλήρως τις προπαγανδιστικές ανοησίες των κυρίαρχων, βλέπουν στην επιβολή αυτών των συμφωνιών και την επέκταση των βάσεων την «ισχυροποίηση της χώρας» και την αναβάθμισή της στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Πρόκειται για μια επικίνδυνη για το κίνημα θεώρηση, που αφενός «αγνοεί» την κατοχή στην Κύπρο, τις «γκρίζες ζώνες» του Αιγαίου και τη διαρκή αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων που συμβαδίζει με την ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και αφετέρου αποδυναμώνει τον αγώνα και την πάλη για έξοδο από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το διώξιμο των βάσεων και την αποτίναξη της εξάρτησης. Τον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία.

Η ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και σε κάθε άλλο ιμπεριαλιστικό οργανισμό καθώς και οι νέες συμφωνίες για τις αμερικάνικες βάσεις και την επέκταση τους σηματοδοτούν την ακόμα πιο ασφυκτική πολιτική, οικονομική και στρατιωτική εξάρτηση της χώρας. Την μετατροπή της σε ένα οικονομικό και στρατιωτικό καθεστώς εξάρτησης και υποτέλειας με ολέθριες συνέπειες για το λαό και τον τόπο.

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

 Έξω οι αμερικάνικες βάσεις

Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το