Ανταπόκριση

Επίθεση εξαπέλυσε μεγάλη δύναμη της αστυνομίας την Τετάρτη το απόγευμα εναντίον αλληλέγγυων σωματείων, φορέων και συμπολιτών που συγκεντρώθηκαν έξω από οικογενειακή επιχείρηση στην παραθαλάσσια περιοχή της Λούτσας, προσπαθώντας να αποτρέψουν έξωση για λογαριασμό του fund «Intrum». Έγιναν προσαγωγές δύο ατόμων, εκ των οποίων ένας είναι συνδικαλιστής στον επισιτισμό. Εκπρόσωποι σωματείων πήγαν στο αστυνομικό τμήμα Πρέβεζας, προκειμένου να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωσή τους. Τελικά οι δύο προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Πριν από 15 μέρες και συγκεκριμένα στις 21 Ιούνη, ύστερα από κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας και με τη στήριξη των σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Οικοδόμων, των Συλλόγων Εργαζομένων στους ΟΤΑ και στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, καθώς και άλλων φορέων, είχε πραγματοποιηθεί κινητοποίηση αλληλεγγύης στα δικαστήρια για την αποτροπή αρπαγής της ίδιας οικογενειακής επιχείρησης από το fund.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, οι ιδιοκτήτες της οικογενειακής επιχείρησης, μετανάστες από τη Γερμανία, που είχαν χτίσει το κατάλυμα με τους κόπους μιας ζωής, έλαβαν δάνειο αξίας 600 χιλιάδων ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς. Το δάνειο είχε αποπληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του, με μοναδικό υπόλοιπο 60 χιλ. ευρώ, όταν με την αύξηση των επιτοκίων η οικογένεια δεν μπόρεσε να τηρήσει την ομαλή αποπληρωμή των υπολοίπων δόσεων. Με την πώληση του δανείου από την τράπεζα Πειραιώς στο fund, οι ιδιοκτήτες δεν είχαν καμία ενημέρωση για την εξέλιξη του δανείου τους, ενώ δεν τους δίνονταν ακόμη και στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού για να καταθέσουν χρήματα.

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας υπογραμμίζει ότι «αυτή η επίθεση ενάντια στον κόπο και τον ιδρώτα του λαού έχει ονοματεπώνυμο. Είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν τους μονοπωλιακούς ομίλους και τους τραπεζίτες, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανάγκες». Στο στόχαστρο αυτών των πολιτικών, επισημαίνει, μπαίνουν οι επαγγελματίες που δυσκολεύονται να κρατήσουν τα μαγαζιά τους λόγω συσσωρευμένων χρεών, ενώ καταγγέλλει την αστυνομική επίθεση».

Τέλος καλεί εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους της Πρέβεζας να «εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, να συμμετάσχουν στις περιφρουρήσεις ενάντια στα κοράκια των τραπεζών και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, να απαιτήσουν διαγραφή χρεών, τόκων και πανωτοκίων που έχουν επιβληθεί στους οφειλέτες, να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο».

Ανακοινώσεις καταδίκης της τρομοκρατικής επιχείρησης της αστυνομίας εξέδωσαν Εργατικά Κέντρα και σωματεία.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το