Ακραία γεγονότα σημειώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής στη Λεμεσό της Κύπρου, όπου φασίστες προχώρησαν σε ρατσιστικό πογκρόμ κατά μεταναστών στο πλαίσιο ρατσιστικής συγκέντρωσης.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, δεκάδες μετανάστες της περιοχής δέχθηκαν επίθεση με ξύλα και λοστούς, ενώ οι ακροδεξιοί έκαναν εκτεταμένες ζημιές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία, σμπαραλιάζοντας καταστήματα, καίγοντας αυτοκίνητα και τραυματίζοντας ανθρώπους στο σορό.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 20:00 με περίπου 200 μαυροφορεμένους διαδηλωτές να ουρλιάζουν και η κατάσταση έλαβε άσχημη τροπή γύρω στις 20:45. Παρόλο που ήταν γνωστό στις αρχές τουλάχιστον από την προηγούμενη μέρα ότι ακροδεξιοί θα πραγματοποιούσαν συγκέντρωση, οι αστυνομικοί που αναπτύχθηκαν σε όλη τη Λεμεσό έμειναν τελικά άπραγοι μέχρι να εκτροχιαστεί εντελώς η κατάσταση.

Η φωτογραφία μιας Βιετναμέζας μετανάστριας, μάνας 4 παιδιών, που κλαίει ανάμεσα στα συντρίμμια από τη μικρή της επιχείρηση που διέλυσαν με ρόπαλα και λοστούς οι φασίστες, κάνει το γύρο του κόσμου.

Το ρατσιστικό πογκρόμ στην Κύπρο έδειξε για άλλη μια φορά το αληθινό πρόσωπο της (ακρο)δεξιάς.

Γιατί είναι γνωστό ότι η δεξιά κυβέρνηση του προέδρου Χριστοδουλίδη ανέχεται τους φασίστες, καθώς δέχεται την άτυπη στήριξή τους στη Βουλή. Συγκεκριμένα, το ακροδεξιό Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), το οποίο δηλώνει «αδελφό» κόμμα με την «Χρυσή Αυγή» στηρίζει το ΔΗΣΥ από την εποχή του τέως προέδρου Αναστασιάδη. Από τότε υπήρξε μια «άτυπη συνεργασία» μεταξύ τους, καθώς το ΕΛΑΜ υπερψήφισε τον προϋπολογισμό και έτσι το κυβερνών κόμμα μπόρεσε και τον πέρασε από τη Βουλή.

η ακροδεξιά διπλασίασε τις δυνάμεις της στο Κοινοβούλιο και τώρα κάνει ότι έκανε η «χρυσή αυγή» στην Ελλάδα, δρώντας κυριολεκτικά ως παραστρατιωτική εγκληματική οργάνωση. Η διαφορά είναι ότι οι φασίστες του ΕΛΑΜ φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια των ρατσιστικών επιθέσεών τους (με την ανοχή κι εδώ της αστυνομίας).

Σήμερα, μάλιστα, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης δέχεται πιέσεις από πολλούς πολιτικούς που τον στηρίζουν, για να απελευθερώσει τους φασίστες που έχουν συλληφθεί για τις επιθέσεις.

Οι φασίστες επιτίθενται στους φτωχούς μετανάστες και όχι βέβαια στις γνωστές «χρυσές βίζες», όπου και οι ίδιοι οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους κερδοσκοπούν. Θυμίζουμε την υπόθεση των «Χρυσών Διαβατηρίων», το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο των τελευταίων ετών στην Κύπρο επί προεδρίας Αναστασιάδη, καθώς σύμφωνα με το πόρισμα  750 σελίδων της Νομικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας το 53% περίπου των εκδοθέντων διαβατηρίων ήταν παράνομο και παράτυπο.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το