Ο 32χρονος έχει «εγκαταλείψει» τη χώρα του για τη Φλόριντα, ισχυρίστηκαν αρκετοί έφεδροι

Το γεγονός ότι ο γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, Γιάιρ, δεν είναι μεταξύ των 300.000 εφέδρων που κινητοποιήθηκαν για τον πόλεμο με τη Χαμάς, αλλά παραμένει στη Φλόριντα κάνοντας μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό έργο, έχει κάνει ορισμένους από αυτούς που κλήθηκαν για καθήκον να αισθάνονται προδομένοι, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

«Ο Yair απολαμβάνει τη ζωή του στην παραλία του Μαϊάμι ενώ εγώ είμαι στην πρώτη γραμμή», είπε στη βρετανική εφημερίδα ένας στρατιώτης, εθελοντής που αντιμετωπίζει τη Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο. Ζητώντας να παραμείνει ανωνυμία για λόγους ασφαλείας, ο στρατιώτης παραπονέθηκε ότι «οι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση» δεν επωμίζονται το μερίδιο του βάρους που τους αναλογεί, τροφοδοτώντας «δυσπιστία και θυμό» στις τάξεις.

«Τα αδέρφια μας, οι πατέρες μας, οι γιοι μας, πηγαίνουν όλοι στην πρώτη γραμμή, αλλά ο Yair δεν είναι ακόμα εδώ. Δεν βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην ηγεσία της χώρας», είπε ο στρατιώτης στους Times.

Ένας άλλος στρατιώτης, ο οποίος προσφέρθηκε εθελοντικά και ετοιμάζεται να αναπτυχθεί στο νότιο μέτωπο κατά της Χαμάς, είπε ότι πέταξε πίσω από τις ΗΠΑ και άφησε τη δουλειά, τη ζωή και την οικογένειά του.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω εκεί και να εγκαταλείψω τη χώρα μου, τον λαό μου, αυτή την κρίσιμη στιγμή. Πού είναι ο γιος του πρωθυπουργού; Γιατί δεν είναι στο Ισραήλ;» είπε ο στρατιώτης. «Είναι η πιο ενωτική στιγμή για εμάς ως Ισραηλινούς στην πρόσφατη ιστορία μας και ο καθένας από εμάς πρέπει να είναι εδώ αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένου του γιου του πρωθυπουργού».

Όλοι οι Ισραηλινοί υπόκεινται σε υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και σε εφεδρεία μέχρι την ηλικία των 40 ετών. Ο Yair Netanyahu είναι 32. Ωστόσο, η θητεία του στην Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη (IDF) ήταν ως εκπρόσωπος και όχι ως στρατιωτικός.

Ο γιος του πρωθυπουργού μετακόμισε στις ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το έτος, αφού έκανε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικρίνοντας τους Ισραηλινούς που διαμαρτυρήθηκαν για τις δικαστικές μεταρρυθμίσεις του πατέρα του ως «τρομοκράτες» και κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι χρηματοδοτούν την αναταραχή.

Η σελίδα του στο Instagram συγκεντρώνει τώρα κεφάλαια για ΜΚΟ που βοηθούν περίπου 120.000 Ισραηλινούς που απομακρύνθηκαν από τα βόρεια και τα νότια της χώρας μετά την επίθεση της Χαμάς. Μια φωτογραφία που χρησιμοποιείται από το

Οι Times έδειξαν τον Yair Netanyahu να χειρίζεται πακέτα βοήθειας στην αποθήκη του Yedidim USA, μιας εβραϊκής φιλανθρωπικής οργάνωσης στο Fort Lauderdale.

Σχεδόν 360.000 Ισραηλινοί έχουν κληθεί ή προσφερθεί εθελοντικά για στρατιωτική υπηρεσία ή υπηρεσία υποστήριξης στον «πόλεμο» που κήρυξε ο Νετανιάχου στη Χαμάς μετά την εισβολή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα περίπου 1.400 Ισραηλινούς θανάτους. Η κυβέρνηση της Δυτικής Ιερουσαλήμ έχει δεσμευτεί να «εξαφανίσει» την παλαιστινιακή ομάδα που εδρεύει στη Γάζα.

*ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu και ο μεγαλύτερος γιος του Yair στο Τελ Αβίβ, 23 Ιανουαρίου 2020. © AP Photo / Aleksey Nikolskyi

πηγή: RT, The Times

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το