Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!
ΕΞΩ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ !
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/9
Κεντρική είσοδος του Λιμανιού (Κουντουριώτη και Ι.Δραγούμη) 7.00μμ

Νέα πρόκληση για τον λαό της Θεσσαλονίκης αποτελεί η παρουσία στον Θερμαϊκό του USS Mount Whitney στα πλαίσια ανάδειξης των ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα στην 83η ΔΕΘ. Η παρουσία των ΗΠΑ στη ΔΕΘ δεν είναι μία απλή τυπική παρουσία και ο χαρακτηρισμός της ως τιμώμενης χώρας δεν είναι απλά και μόνο ο τίτλος που αποδίδεται σε κάθε εκθέτη σαν ένας καθιερωμένος θεσμός. Η συμμετοχή τους σε αυτήν τη ΔΕΘ δεν έχει καμία σχέση με άλλες προηγούμενες τόσο στην έκταση, το επίπεδο, όσο και στην συμμετοχή υψηλών κρατικών αξιωματούχων και οικονομικών παραγόντων. Άλλωστε, ο Πάιατ, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, δήλωσε σε συνέντευξή του: «Η δράση των ΗΠΑ στη ΔΕΘ είναι η πιο σημαντική δράση των ΗΠΑ στη Β. Ελλάδα από το σχέδιο Μάρσαλ σε όρους κλίμακας και εμπλοκής και στο ευρύ φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων», ενώ ξεκαθάρισε ότι η ΔΕΘ αποτελεί απλά και μόνο την αρχή ώστε η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Β. Ελλάδα να καταστούν πυλώνες για τα αμερικανικά και τα αμερικανονατοϊκά οικονομικά και στρατιωτικά συμφέροντα στα Δυτικά Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις απαιτήσεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, προσδένοντας ακόμα πιο σφιχτά την Ελλάδα στο φιλοπόλεμο άρμα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, υπόσχεται νέες βάσεις και κάθε είδους διευκολύνσεις δίνοντας γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών, μετατρέποντας τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο των Αμερικάνων, περιφρονώντας τα αντιπολεμικά – αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια εκστρατεία εξαπάτησης του λαού για το υποτιθέμενο τέλος των μνημονίων. Στην πραγματικότητα όμως η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ όχι μόνο δεν τελειώνει, αλλά εντείνεται με το λεγόμενο «πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης».
Αυτή η πολλαπλή εξάρτηση – στρατιωτική, οικονομική, πολιτική – από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, η πολιτικό-οικονομική εξάρτηση από τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές πρέπει να συνειδητοποιηθεί βαθιά από τον ελληνικό λαό, πρέπει να γίνουν αντιληπτοί οι θανάσιμοι κίνδυνοι που εγκυμονούν και ο λαός να παλέψει για να αποτινάξει αυτόν το ζυγό.
• ΕΞΩ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – ΔΝΤ
• ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ –ΔΝΤ
• ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το