Στις 18/6, ένας 58χρονος οικοδόμος άφησε την τελευταία του πνοή πάνω στη δουλειά του, στις Συκιές της Θεσσαλονίκης. Εργαζόταν μέσα στις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία της πόλης, ζαλίστηκε και έπεσε στο κενό. 

Πριν μερικές ημέρες ήταν ένας ακόμη στο “Μακεδονία Παλλάς”, ο οποίος πέθανε με τον ίδιο τρόπο! Ατελείωτος ο κατάλογος των “εργατικών ατυχημάτων”, δηλαδή των δολοφονιών του κεφαλαίου. 

Και είναι δολοφονίες, γιατί είναι έγκλημα να δουλεύουν άνθρωποι σε ηλικία σύνταξης για να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί. Είναι έγκλημα να δουλεύουν πάνω σε σκαλωσιές, με θερμοκρασίες που αγγίζουν του 40 βαθμούς. Γιατί είναι φυσικό επακόλουθο να υπάρξουν νεκροί σε τέτοιες συνθήκες. Και είναι φυσικό, διότι οι περίφημοι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας ξεχνούν να ερευνήσουν ακριβώς αυτά. Γιατί τα μέτρα προστασίας είναι ανύπαρκτα. Γιατί ο νόμος Γεωργιάδη επιτρέπει την κόλαση για τους εργαζόμενους με τα ατελείωτα ωράρια.

Η ΕΡΓατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση καλεί την εργατική τάξη να συσπειρωθεί στα συνδικάτα της και να παλέψει. Πρέπει να διεκδικήσει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς. Για να μην πεθαίνει πάνω στις σκαλωσιές για το κεφάλαιο.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το