Να ανακληθεί η κλήση σε απολογία των δύο συνδικαλιστών ζητά το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Την κλήση σε απολογία δύο συνδικαλιστών, του προέδρου του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Εύβοιας και του προέδρου του αγροτικού συλλόγου Μαντουδίου, που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία στο Προκόπι Εύβοιας τον Μάη, καταγγέλλει το Εργατικό Σωματείο του νομού.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως αιτήματα της κινητοποίησης ήταν η στελέχωση του Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και η ολοκλήρωση του προγράμματος προσλήψεων πυρόπληκτων Ρετσινάδων, που δυο χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές εμπαίζονται από την κυβέρνηση.

Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας:

Η κλήση σε απολογία του Προέδρου του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Εύβοιας και του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου, επειδή πρωτοστάτησαν στη μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Βόρειας Εύβοιας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάη στο Προκόπι, αποτελεί πρόκληση!

Ο πολύπαθος λαός της Βόρειας Εύβοιας, με τα Σωματεία, τους Συλλόγους και τους Φορείς του, οργάνωσε τη συγκεκριμένη κινητοποίηση για να διεκδικήσει τα αυτονόητα: Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου για να μην πεθαίνει ο κόσμος στις καρότσες των αγροτικών και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα προσλήψεων των πυρόπληκτων Ρετσινάδων που δυο χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές εμπαίζονται από την κυβέρνηση. Για αυτό και η κινητοποίηση στηρίχθηκε από δεκάδες Σωματεία και Φορείς όλης της Εύβοιας, ανάμεσά τους και το Εργατικό Κέντρο.

Είναι αίσχος να διώκονται όσοι αγωνίζονται για να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους τον οποίο κατέστρεψε η πολιτική «κόστους – οφέλους» που εφαρμόζουν οι διώκτες τους! Η κυβέρνηση και το κράτος των εκμεταλλευτών πρέπει να απολογηθούν, αυτοί ευθύνονται, όχι οι πρωτοπόροι αγωνιστές!

Να βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι τα σχέδια για καταστολή και τρομοκράτηση δε θα περάσουν: Ο λαός της Βόρειας Εύβοιας έχει πείρα και δεν είναι μόνος του! Έχει ατσαλωθεί στον αγώνα ενάντια στις επιπτώσεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες, ενάντια στη συνολική υποβάθμιση κάθε πτυχής της ζωής του! Ο ίδιος αυτός ο αγώνας σφυρηλάτησε την Αλληλεγγύη από όλους μας! Απαιτούμε να ανακληθεί, εδώ και τώρα, η κλήση σε απολογία των δύο συνδικαλιστών. Κανείς δεν απολογείται επειδή έπραξε το αυτονόητο!

Η κυβέρνηση, αντί να καλεί σε απολογία πρωτοπόρους αγωνιστές, να υλοποιήσει τα αιτήματα των Φορέων της Βόρειας Εύβοιας για στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου, για ολοκλήρωση του προγράμματος προσλήψεων των Ρετσινάδων, για ολοκληρωμένα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, για 100% αποζημίωση των πληγέντων από τη μεγάλη πυρκαγιά του 2021 και τις άλλες φυσικές καταστροφές.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το