Επιτίθενται σ’ ένα φέρετρο. Επιτίθενται στη… σορό της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλέχ

Τι άνθρωποι είναι αυτοί που επιτίθενται σε μία νεκρή; 

Συγκρούσεις ξέσπασαν στον περίβολο του νοσοκομείου Σαν Ζοζέφ της Ιερουσαλήμ κατά την έξοδο του φερέτρου με τη σορό της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ όταν η ισραηλινή αστυνομία διέλυσε το πλήθος που κρατούσε παλαιστινιακές σημαίες, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και τοπικά ΜΜΕ.

Πλάνα που μετέδωσε το δίκτυο Palestine TV δείχνουν το φέρετρο της δημοσιογράφου του Αλ Τζαζίρα, που σκοτώθηκε προχθές Τετάρτη στη διάρκεια μιας ισραηλινής επιδρομής στη Δυτική Όχθη, να κινδυνεύει να πέσει στο έδαφος ενώ Ισραηλινοί αστυνομικοί διαλύουν το πλήθος. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τις ισραηλινές δυνάμεις να εφορμούν στον περίβολο του νοσοκομείου στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Παντού, στον κόσμο, όπου αρχίζουμε με την κατάπνιξη των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου…, ολισθαίνουμε ταχύτατα στο σύστημα των στρατοπέδων συγκέντρωσης…». Λόγια ενός Εβραίου, του Πρίμο Λέβι, που γνώρισε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και έγραψε το «Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος». Που έζησε με τη ρομαντική εικόνα για τη «χώρα της επαγγελίας» των Εβραίων σοσιαλιστών του 19ου αιώνα, η οποία κατέληξε σε μία άτεγκτη πολεμική μηχανή και ένα είδος ανθρώπου που στη θέση της ψυχής έχει χολή και μίσος, ό,τι είναι ο φασισμός…

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το