Ας θυμηθούμε, λοιπόν, τέτοιες μέρες πριν ένα χρόνο (2019):

Με ανακοίνωσή της η  Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Καλαμάτας δηλώνει την σφοδρή αντίθεσή της στην τοποθέτηση Κουκούτση στη  Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του δήμου. 

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση τονίζει ότι δεν δέχεται ως συνομιλητή για ζητήματα εκπαίδευσης «υποστηριχτές του μίσους, υποστηρικτές των διακρίσεων, υποστηριχτές του φασισμού».

Η ανακοίνωση:

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Καλαμάτας είναι κάθετα αντίθετη στην τοποθέτηση του πρώην χρυσαυγίτη, γνωστού για τις ρατσιστικές και ακροδεξιές του απόψεις, Δημήτρη Κουκούτση, στη Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του δήμου. 

Στη συνεδρίαση 18/2019 του δημοτικού συμβουλίου, απόφαση 469/2019 (30/09/2019), τόσο η νέα δημοτική αρχή όσο και η πλειοψηφία των παρατάξεων, δέχτηκαν τον τ. βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, τον αμετανόητο φασίστα Δημήτρη Κουκούτση, να είναι μέλος της Σχολικής Επιτροπής.  

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν δεχόμαστε ως συνομιλητή μας για ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών μας, το μέλλον των παιδιών μας, υποστηριχτές του μίσους, υποστηρικτές των διακρίσεων, υποστηριχτές του φασισμού. 

Ως γονείς και ως πολίτες αυτού του Δήμου δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε αυτές τις αποφάσεις της νέας δημοτικής αρχής, των δημοτικών παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων που τις υποστηρίζουν. 
Θυμίζουμε σε όλους τα λόγια του Μάνου Χατζιδάκη «Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει….  Η μορφή του τέρατος είναι αποκρουστική. Όταν όμως το πρόσωπο του τέρατος πάψει να μας τρομάζει, τότε πρέπει να φοβόμαστε… γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να του μοιάζουμε.»


ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ Δ.Σ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το