Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις του έργου του Μιχάλη Παπαδόπουλου «Μακρόνησος», σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου στην Κύπρο και τα ενθουσιώδη σχόλια του κοινού, «η Βαλεντίνη, η Μαρία, η Σμαρώ, η Ελένη», κάποιες, από τις χιλιάδες «άγνωστες» πρωταγωνίστριες στον αγώνα των «χαμένων» της επίσημης Ιστορίας, δίνουν συνέχεια στις συγκλονιστικές τους ιστορίες για το κολαστήριο της Μακρονήσου αυτή τη φορά στην Αθήνα για τέσσερις παραστάσεις τον Φλεβάρη στο θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση».

Η «Μακρόνησος» είναι ένα έργο βαθιά ανθρώπινο, με ηρωίδες απλές γυναίκες που πίστεψαν στο δίκαιο, σε έναν καλύτερο κόσμο και που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τη σκληρότητα ενός απάνθρωπου συστήματος. Οι καθηλωτικές ερμηνείες των Γιάννας Λευκάτη, Μαργαρίτας Ζαχαρίου, Χριστίνας Χριστόφια και Ηλιάνας Κάκκουρα, γεμάτες ένταση, πόνο, αγάπη, με την αλήθεια ενός συγκλονιστικού κειμένου, με ιστορικές αλήθειες που πονάνε και αξίζει να ειπωθούν.

Οκτώβριος του 1949. Η κυβέρνηση των Αθηνών βάζει μπροστά το σχέδιο «Εθνικής Αναμορφώσεως». Απέναντι από το Λαύριο, σε μια μικρή ξέρα γης που μέχρι τότε ήταν σχεδόν άγνωστη, χιλιάδες εξόριστοι πολίτες και οπλίτες θα γνωρίσουν τη φρίκη. Αρχικά η Μακρόνησος είναι τόπος μαρτυρίου μόνο για άντρες αγωνιστές. Τον Ιανουάριο του 1950, όμως, 1.200 γυναίκες θα μεταφερθούν από το Τρίκερι που είναι ήδη εξόριστες για να κάνουν ένα ταξίδι στην… κόλαση, στο «Νταχάου της Ελλάδας».

Συντελεστές της παράστασης

Συγγραφέας: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου

Μουσική: Γιώργος Κάρβελλος

Σκηνικά και κοστούμια: Μαρίζα Παρτζίλη

Σχεδιασμός Φωτισμού: Σταύρος Τάρταρης

Επί σκηνής: Γιάννα Λευκάτη, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Χριστίνα Χριστόφια, Ηλιάνα Κάκκουρα

Παραγωγή: Θέατρο ΑντίΛογος

Παραστάσεις:

Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση» (Λέσβου 8 & Απειράνθου 1 στο ύψος Πατησίων 212).

Κυριακή 23 Φλεβάρη στις 18.00 και 21.00

Δευτέρα 24 Φλεβάρη στις 20.30

Τρίτη 25 Φλεβάρη στις 20.30

Είσοδος: 10 Ευρώ

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 6940129480.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το