Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Για την προσπάθεια αποκλεισμού αναπληρωτή από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την προσπάθεια της ΔΑΚΕ Δ.Ε. στην ΕΛΜΕ Λασιθίου για την προσπάθεια αποκλεισμού των συμβασιούχων – αναπληρωτών από το Διοικητικό Συμβούλιο του πρωτοβάθμιου σωματείου.

Μάλιστα η ΔΑΚΕ απειλεί ότι θα οδηγήσει το σωματείο στα δικαστήρια αν δεν αποκλειστούν οι αναπληρωτές συνάδελφοι.

Οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί σήμερα αποτελούν το 1/3 του κλάδου, είναι οργανικά αναπόσπαστο μέρος του, είναι ισότιμα μέλη στα σωματεία. Έχουν ενταχθεί και συμμετέχουν στα πρωτοβάθμια σωματεία όπως και στις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, εκλέγουν και εκλέγονται.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τη ΔΑΚΕ Δ.Ε. Λασιθίου, να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια κατά της ΕΛΜΕ Λασιθίου, να αποδεχθεί τη βούληση των συναδέλφων και το εκλογικό αποτέλεσμα και να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

*****

Ο.Λ.Μ.Ε.

Αθήνα, 17/6/2024

Συμμετοχή των αναπληρωτών/τριών στα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΛΜΕ

Η ΟΛΜΕ έχει ξεκάθαρη θέση από το 16ο Συνέδριό της (2013) για την ισότιμη συμμετοχή των συναδέλφων αναπληρωτών/τριών στις ΕΛΜΕ -με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι- και την πλήρη εξίσωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μεταξύ μονίμων και αναπληρωτών. Άλλωστε πάγια θέση της ΟΛΜΕ και αίτημα προς το ΥΠΑΙΘΑ είναι η εξίσωση και όλων των εργασιακών δικαιωμάτων μόνιμων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Από το 16ο συνέδριο μέχρι τώρα έχουν εκλεγεί αρκετοί/ες συνάδελφοι αναπληρωτές/τριες στα διοικητικά συμβούλια των ΕΛΜΕ, ενώ δύο φορές έχουν εκλεγεί αναπληρωτές/τριες και στο διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

Δεν έχει προκύψει ποτέ κανένα ζήτημα από καμία συνδικαλιστική δύναμη αλλά ούτε καν από υπηρεσιακό παράγοντα οι οποίοι τόσα χρόνια δεν έχουν θέσει ζήτημα νομιμότητας των διοικητικών συμβουλίων λόγω συμμετοχής αναπληρωτών/τριών.

Οποιαδήποτε προσπάθεια αποκλεισμού συναδέλφων αναπληρωτών/τριών από τα διοικητικά συμβούλια των ΕΛΜΕ αντιτίθεται σε απόφαση Συνεδρίου και θα βρει την Ομοσπονδία απέναντι.

Καλούμε την παράταξη της ΔΑΚΕ Λασιθίου να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια κατά της ΕΛΜΕ Λασιθίου και να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και τη βούληση των συναδέλφων.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το